Accueil > Base de canyons > Topoguides > Topoguide

Els 50 millors barrancs pel massis del Port

  • Auteur(s) : Carlos Martinez
  • ISBN : 978-84-9791-398-0
  • Année d'édition : 2009
  • Edition : Cossetania Edicions Azimut
Attention ! Cet ouvrage est en catalan !

Le massif "Del Port" se trouve à la frontière de la Catalogne, de l'Aragon et de la province de Valencia. Il est situé non loin de la côte méditerranéenne, entre Barcelone et Valence. Ce massif calcaire, dont les sommets ne dépasse guère les 1200m d'altitude, offre cependant de nombreux canyons d'intérêt. Ce topoguide présente donc une sélection de 50 descentes parmi les plus beaux canyons. Les descriptions concernent les accès, la descente, et sont accompagné d'un résumé des informations techniques (temps de parcours, matériel, période...) ainsi que d'un profil topographique. Un plan simplifié de situation par zone permet de positionner les canyons.

Retrouvez un exemple de description, ainsi que le sommaire de l'ouvrage dans ce document PDF.

Aquest llibre ofereix una recopilació dels barrancs més interessants del fantàstic Massís del Port. Són més de 150 els barrancs explorats, però n’he seleccionat 50, ja que cadascun té una petita o gran història per explicar. Trobareu també apunts sobre tècnica, així com informació i consells per moure-us per la zona. Que el gaudiu i els temporals de llevant us acompanyin.

Biografia: Carles Martínez és l’actual president de l’Espeleo Club Tortosa (ECT). Ha format part com a monitor i instructor durant 20 anys de l’equip docent de la Federació Catalana d’Espeleologia. Juntament amb bons compays i amics, va crear el Departament de Canyons i Engorjats de l’Escola Catalana d’Espeleologia, del qual va ser director del primer curs de perfeccionament. Gran amant de la natura i l’esport de muntanya, és un entusiasta defensor d’aquestes activitats. En l’edició Gorg 08 li fou entregada la menció especial al veterà nacional.

Canyons référencés dans la Base de Canyons, concernés par cet ouvrage

?/4 Canyon Département
 2.5Barranc de Coll RedoEspagne Tarragona
 1.8Canal d' En MarcEspagne Tarragona
 1.5Barranc de LloretEspagne Tarragona
 2Barranc Monrala (superior)Espagne Tarragona
 2.9Barranc de VallfigueraEspagne Tarragona